Reteta aleasa: Home > Retete cu carne > Raţă ca în Deltă

Raţă ca în Deltă

Ingrediente

1 kg raţă, 250 g ciuperci, 150 g slănină, 50 g smântână, ceapă, foi de dafin, usturoi, lămâie, ulei, sare, piper.
Mod de preparare:

Raţa se curăţă, se spală şi se lasă să se zvânte. I se dă sare, se împă­nează cu fâşii de slănină şi se pune la fript înăbuşit, într-un vas cu gră­sime şi acoperit cu capac. Ciupercile se spală, se taie felii şi se călesc într-un vas cu grăsime. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie mărunt, foile de dafin, piperul, coaja de lămâie şi restul de grăsime. Când raţa este. gata, se scoate şi se taie în porţii. Sosul rămas se stinge cu zeamă de carne şi smântână. Se dă în fiert şi apoi se strecoară peste ciuperci, cu care se mai fierbe 10 minute, se adaugă bucăţile de raţă friptă şi zeama de lă­mâie. Se serveşte cu garnitură de cartofi şi ceapă prăjită.

Echipa ” Retete culinare ” va ureaza pofta buna!

Etichete retetar: , ,

Comenteaza reteta