Reteta aleasa: Home > Prajituri, Retete cu lapte, Retete cu oua > Crema de vanilie

Crema de vanilie

Ingrediente:
1/2 lingura esenta vanilie sau 1 baton de vanilie, 5 galbenusuri de ou, 600 ml lapte
Mod de preparare:
Adaugati batonul de vanilie sau jumatatea de lingura de esenta in lapte. Incalziti la foc mic pana la punctul de fierbere. Lasati sa stea timp de 15 minute. Daca ati folosit baton de vanilie, indepartati-l.
Bateti cu telul zaharul cu galbenusurile (sau 2 oua intregi si 2 galbenusuri), intr-un castron deasupra unei cratite cu apa care fierbe inabusit. Turnati in compozitie, batand cu telul, laptele aromatizat cu vanilie. Amestecati continuu deasupra apei care fierbe mocnit pana ce crema se ingroasasi imbraca dosul unei linguri (cca 10 minute). Nu mariti focul altfel ouale se vor taia. Serviti fierbinte sau rece.

Etichete retetar: , , , , , , , , , , , ,

Comenteaza reteta