Reteta aleasa: Home > Prajituri > Tarta cu capsuni

Tarta cu capsuni


Ingrediente:
250 g Mascarpone, 250 ml crema de vanilie (vezi “Crema de vanilie”), 50 g zahar pudra, 450 g capsuni marime mijlocie, 5 linguri gem de capsuni
Mod de preparare:
Puneti branza Mascarpone intr-un castron si frecati pentru a o inmuia putin, adaugati crema de vanilie si zaharul pudra si amestecati pana s-au omogenizat. Intindeti crema de vanilie in mod uniform pe fundul formei din aluatul copt (vezi “Aluat pentru tarte”) si puneti la frigider pentru aproximativ 2 ore pana ce s-a intarit. Taiati capsunile in jumatati si aranjati-le cu partea taiata in jos pe blatul de crema de vanilie, pornind de la marginea aluatului si continuand spre centru Incalziti usor intr-o tigaie mica gemul de capsuni, apoi treceti printr-o sita fina si adaugati amestecand o lingura de apa. Turnati jumatate din cantitatea de gem deasupra tartei pentru a umple golurile dintre capsuni. Ungeti capsunile cu gemul care a ramas, cu ajutorul unei pensule, pentru a glazura.
Lasati tarta in frigider timp de aproximativ 2 ore pentru a se raci. Decorati feliile de tarta cu ramurele de menta proaspata si serviti imediat.

Etichete retetar: , , , , , , , , ,

Comenteaza reteta