Reteta aleasa: Home > Prajituri > Tarta cu smochine si migdale

Tarta cu smochine si migdale


Ingrediente:
150 g smochine uscate, 75 g unt, 75 g zahar tos, 50 g migdale pisate, 50 g faina, 2 oua mari, 1/2 lingurita esenta migdale, putin zahar pudra, 1 lingura de migdale feliate, 3 linguri gem de capsuni.
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 4 sau 180 grade C. Intindeti 3 linguri de gem de capsuni pe fundul aluatului deja copt(vezi “Aluat pentru tarte”). Aranjati deasupra gemului 150 g de smochine uscate, taiate felii. Dupa aceea, bateti la un loc untul inmuiat cu zaharul tos, migdalele pisate, faina, cele 2 oua si esenta de migdale, timp de 1-2 minute, pana ce s-a omogenizat.
Intindeti compozitia in mod uniform peste smochine. Presarati deasupra lingura de migdale feliate si coaceti timp de 35-40 de minute, pana ce pandispanul a devenit consistent la atingere. Lasati sa se raceasca in tava apoi scoateti si presarati cu putin zahar pudra inainte de servire.

Tipsuri:
-In loc de a presara cu zahar pudra, puteti stropi pandispanul cu zahar pudra glasat, preparat din zahar pudra si apa, pentru a forma zig-zag-uri.
-Pentru o reala savoare de fruct, incercati sa folositi la aceasta reteta un gem cu un continut mare de fructe.
-Aceasta tarta poate fi congelata inainte de pudrarea cu zahar. Invelita in celofan sau folie de aluminiu, poate fi pastrata in congelator pana la 3 luni. Dezghetati complet inainte de a servi.

Etichete retetar: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comenteaza reteta